Autora: Anna Maria Castillo Martínez


Estimada Laieta.

No t’ho creuràs, però en Tonet m’ha dut a celebrar el nostre 60 aniversari allà mateix, on ens vam enamorar. Recordes? Aquell 23 d’abril començava a fer calor i sota l’uniforme de minyona em bullia la sang i el desig. Com cada divendres, en Tonet duria una galleda de peix capturat de matinada amb la barca del seu oncle. Jo li obriria la porta, i tot encaterinada el portaria a la cuina perquè el netegessis…

Esperava els divendres amb candeletes perquè mira que n’era de ben plantat el meu Tonet! I ves per on, en donar-li el sobre amb les pessetes que li deixava la senyora, m’agafà la mà tot dient: “Carmeta, em faria molt feliç si acceptés prendre amb mi una gasosa a la Riera…”

Saps què? Aquella casa, la més senyorial de la vila, s’ha convertit en un hotel de luxe! Teníem la millor cambra, i en arribar a l’habitació m’esperava una rosa vermella com la sang que em bullia aquell dia.

Hem baixat agafats de la mà al pati convertit en jardí, per aquelles escales que jo feia carregada amb el cabàs de la bugada. I aleshores m’ho ha dit:

“Carmeta, em faria molt feliç si acceptés prendre amb mi una gasosa a la Riera…”

Arenys de Mar. 23 d’abril del 2017


CONCURS SA VOGA DE MICRORELATS  2017